Skip to main content

Projecten en partners

2-3 Sept 2017 – Recycle area op Eindhoven Maker Faire

Door:        WeRemake, Nooni Design, MAD Steel Fabrications, Ingeborg Steenhorst, Circlenomic

Ook dit jaar waren we weer te vinden op de Eindhoven Maker Faire. Deze keer verhuisde de faire naar het Klok Gebouw op Strijp-S en groeide flink tot een echte volwassen Maker Faire.

” De Maker Faire is de grootste Show (and Tell) op aarde: een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal staan. Een viering van de Maker movement. Deels wetenschapsfestival, deels beurs, en voor een deel iets helemaal nieuws. Maker Faire is een samenkomst van tech-enthousiastelingen, hobbyisten, onderwijzers, knutselaars, ingenieurs, wetenschapsclubs, designers, kunstenaars, studenten en commerciële exposanten van alle leeftijden. Al deze makers komen naar de Maker Faire om het publiek te laten zien wat ze maken en om te delen wat ze leren. Vol passie en enthousiasme introduceren zij hun projecten aan het publiek.”

Ook dit jaar is er op initiatief van WeRemake, samen een groep makers, een area ingericht op de vernieuwde Maker Faire. Een area helemaal gericht op recycling en flink groter dan in 2016. Er werden workshops gegeven en er waren verschillende voorbeelden van door middel van recycling gemaakte producten te zien. Er was een gezellige zithoek met speelhoek voor kinderen waar ze met blokken gemaakt van afvalhout konden spelen. Bag That Banner gaf hier twee workshops. Tassen maken van spandoeken en tassen of kussentjes maken van oude t-shirts. Ingeborg Steenhorst exposeerde haar prachtige up-cycled couture en gaf een workshop “Denim Couture” waar je van oude spijkerbroeken accessoires kon maken. Nooni Design exposeerde haar sprookjesachtige werk. MAD Steel Fabrications exposeerde zijn industriële up-cycled lampen en meubels en gaf de workshop “Bug Me” waar je van electronica onderdelen kleine insecten kon maken. WeRemake gaf de workshop “Up-Jeweled”waar je sieraden kon maken van allerlei hergebruik materialen.

Het was heel erg druk. De bezoekersaantallen overtrof onze verwachtingen dik en de reacties waren super enthousiast. Al met al was het een erg geslaagde Maker Faire. Volgend jaar weer? Als het aan ons ligt zeker wel!

 10-11 Sept 2016 – Recycle area op Eindhoven Mini Maker Faire

Door:        WeRemake, Nooni Design, E-Waste Arcades, Pronckstuk.nl

Workshop_03_klein” De Eindhoven Mini Maker Faire is een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal staan. Een viering van de Maker movement. Deels wetenschapsfestival, deels beurs, en voor een deel iets helemaal nieuws. Maker Faire is een samenkomst van tech-enthousiastelingen, hobbyisten, onderwijzers, knutselaars, ingenieurs, wetenschapsclubs, designers, kunstenaars, studenten en commerciële exposanten van alle leeftijden. Al deze makers komen naar de Mini Maker Faire om te laten zien wat ze maken en om te delen wat ze leren.”

Op initiatief van WeRemake is er met een groep makers een area ingericht op de Maker Faire, helemaal gericht op recycling. Er worden workshops gegeven en er waren verschillende voorbeelden van door middel van recycling gemaakte producten te zien zijn. Bag That Banner gaf hier een workshop tassen maken van spandoeken, banieren, vlaggen en paraplu’s.

2016 – Tassen gemaakt in opdracht van TU/Eindhoven

Door:        Bernadette van de Braak (B-Made) en Fiona Brandenburg-de Werd (Nooni Design)

Tassen gemaakt van oude spandoeken in opdracht van de TU/EindhovenAan de gevels van twee gebouwen van de TU Eindhoven hingen twee enorm grote spandoeken van 12 bij 25 meter. Deze werden daar van af gehaald toen de gebouwen gerenoveerd zouden worden. Het zomaar weggooien vond de TU Eindhoven erg jammer en men zocht eTassen_uitdelen_1en manier om dit materiaal te recyclen. Besloten werd om van de doeken tassen te laten maken en zodoende werden Bernadette van de Braak en ik gevraagd deze opdracht aan te nemen. Een intensieve en uitdagende opdracht, met een geslaagd eindresultaat. Het past helemaal in onze passie voor recycling. Het werd een stevig shopper model, met metalen ringen waar een handvat van touw doorheen kwam. Uit de twee doeken werden in totaal 1048 shopper tassen gemaakt. De helft van deze tassen werd uitgedeeld aan de nieuwe bewoners en gebruikers van het gerenoveerde pand “Potentiaal” van de TU, de andere helft is in september uitgedeeld. Dit gebeurde bij de presentatie van de verbouw en renovatieplannen van pand “Atlas” (het hoofdgebouw).